Yeni bir araştırmaya göre ChatGPT yalnızlığı artırabilir

ChatGPT ile Etkileşim, Yalnızlık Hissine Yol Açabilir

OpenAI ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ortaklığında gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, ChatGPT gibi sohbet robotlarıyla aktif etkileşimde bulunmak, yalnızlık hissinin artmasına ve sosyalleşmenin azalmasına sebep olabilir.

Araştırmanın bir parçası olarak, yaklaşık bin katılımcı, ChatGPT ile günde en az beş dakika yazılı veya sesli etkileşimde bulundu. Elde edilen sonuçlar, duygusal olarak bağlı olan ve sohbet robotuna güvenen katılımcıların, ChatGPT’ye karşı artan yalnızlık ve bağımlılık hislerini daha sık bildirdiğini gösterdi.

Araştırma ayrıca, kullanıcıların sadece küçük bir bölümünün chatbotu duygusal iletişim için kullandığını ortaya koydu.

OpenAI, daha önce ABD’ye Çin’in DeepSeek şirketi tarafından yapay zeka modellerinin kullanımının yasaklanması çağrısında bulunmuştu. Ayrıca şirket, sanatsal düzyazı oluşturmak için bir sinir ağı tanıttı ve ChatGPT’ye Sora video oluşturucuyu eklemeyi planlıyor.

Related Posts

Başlıksı1000 yıldır kayıp olan Babil ilahisi yapay zekâyla çözüldü

Uzmanlardan oluşan uluslararası bir ekip, yaklaşık 1000 yıldır kayıp olan Mezopotamya dönemine ait gizemli bir ilahiyi çözdü. Kil tabletlere yazılmış olan “Babil İlahisi”, antik Babil kentinin ihtişamını gözler önüne seriyor ve kent sakinlerinin günlük yaşamına dair yeni bilgiler sunuyor. Keşfin ayrıntıları, Iraq dergisinde yayımlandı.

Yeni teori: Zaman üç boyutlu ve uzay yan etki

Bir bilim insanı, zamanın üç boyutlu olduğunu ve uzayın da bu yapının bir yan ürünü olduğunu öne sürdü. Bilimsel çevrelerde tartışma yaratan teori, evrenin doğasına dair radikal bir bakış sunuyor.

Tarihi değiştirebilecek keşif! Alkolle kaplı yıldız sistemi…

Dünyadan yaklaşık 330 ışık yılı uzaklıktaki genç bir yıldızın çevresinde alkol izlerine rastlandı. Methanol (metil alkol) ve nadir izotoplarının tespit edilmesi, Dünya’daki yaşamın yapı taşlarının nasıl oluştuğuna dair yeni ipuçları sunabilir.

Fuji X-E5’in çıkış tarihi açıklandı

Fujifilm, retro görünümlü aynasız serisine yeni bir halka daha ekledi: X-E5. Ağustos 2025’te piyasaya çıkacak olan bu model, sadeleşmiş tasarımı ve geliştirilmiş özellikleriyle hem amatörlere hem de profesyonellere hitap ediyor. X-E5’te yer alan 40 …

WhatsApp’a uzun mesajları yapay zeka ile özetleme geliyor

Meta, WhatsApp’ta uzun mesajların daha kolay okunmasını sağlayacak bir özetleme özelliğini test ediyor.

Japon devi müşterilerinin siparişlerini bir bir iptal etti: Kafa karıştıran bir hamle

Teknoloji dünyasında her yeni lansman heyecan yaratırken, bazıları ardından soru işaretleri de bırakıyor. Sony’nin yeni amiral gemisi Xperia 1 VII modeli, donanımı ve sunduğu kampanyalarla ilk başta alkış toplasa da, şimdi kullanıcılar arasında hayal kırıklığına yol açan bir gelişmeyle gündemde.